Proefles aanvragen

Vraag een proefles aan
SPOEDCURSUS Rijlessen door heel Nederland

Als erkende rijschool verzorgen wij autorijlessen voor het behalen van rijbewijs B. Al meer dan 20 jaar begeleiden onze deskundige en ervaren rijinstructeurs onze cursisten in moderne leswagens bij de diverse rijlessen. Wij bieden hiervoor diverse rijles pakketten en een spoedcursus rijbewijs waarmee je veilig en op jouw tempo je auto rijbewijs kunt halen.

Rijlessen nemen: welk rijlespakket kies jij?

In onze rijschool kun je kiezen uit verschillende rijles pakketten. Wij bieden rijlessen voor zowel schakel auto’s als automaat. Wij raden je aan om eerst een proefles te volgen, zodat wij zo goed mogelijk kunnen inschatten hoeveel autorijlessen je nodig hebt. Met de rijlespakketten van Intest, vind je altijd een rijlespakket die bij jouw wensen, snelheid en budget past.

Beginnen met autorijles / rijbewijs

Ben je toe aan je rijbewijs voor de auto? Op deze pagina geven we je alle antwoorden op de vragen die met het behalen van je rijbewijs voor de auto te maken hebben zodat je snel aan de slag kunt.

Hoe kan ik mijn rijschool machtigen en gezondheidsverklaring indienen?
Hoe oud moet je zijn om te starten met auto rijlessen?
Hoe kan ik een begeleiderspas aanvragen?
Wat houdt een beginnersrijbewijs precies in?
Wat houdt een beginnend bestuurder precies in?
Wat is het puntenrijbewijs?
Wanneer kan ik mijn rijbewijs aanvragen?
Wat moet ik meenemen om mijn rijbewijs aan te vragen?
Hoe oud moet je zijn om te starten met auto rijlessen?

Je mag vanaf 16,5 jaar beginnen met autorijles. Het is ook mogelijk om op deze leeftijd een
Tussentijdse Toets te doen. Als je 17 jaar bent geworden, mag je doorgaan voor je auto
rijbewijs en hiervoor het praktijkexamen doen. Indien je voor je 18 de slaagt voor je auto
rijbewijs, dan mag je alleen de weg op met een ervaren coach die naast je zit. Hiervoor kun
je een begeleiderspas aanvragen. De coach kan bijvoorbeeld je vader of moeder zijn.

Hoe kan ik een begeleiderspas aanvragen?

Als je nog geen 18 bent, is het verplicht dat er een coach naast je in de auto zit. Hiervoor moet je een begeleiderspas aanvragen. Als je vader, moeder of een ander zich als jouw coach willen aanmelden, kunnen zij zich melden bij het RDW. Er mogen zich niet meer dan 5 coaches aanmelden. Als het RDW deze coaches heeft ingeschreven, kun jij je begeleiderspas aanvragen. Hiervoor kun je bij het RDW inloggen met je DigiD en de kosten van 25 euro voor de pas via iDEAL betalen. Als alle gegevens kloppen en de betaling is geregistreerd, ontvang je de begeleiderspas binnen 10 werkdagen op je huisadres. Indien je geen DigiD hebt, is het ook mogelijk om het begeleiderspas schriftelijk aan te vragen.
Let op! Je kunt geen rijbewijs aanvragen zonder begeleiderspas. Zorg dat je deze op tijd aanvraagt, nog voordat je je rijbewijs gaat aanvragen.

Wat houdt een beginnersrijbewijs precies in?

Voor het CBR ben je een beginnende bestuurder als je je eerste rijbewijs hebt gehaald. Dit is niet gekoppeld aan je leeftijd. Dit is ook niet verbonden aan het type voertuig die je bestuurt. Voor je autorijbewijs ben je de eerste 5 jaar een beginnend bestuurder en wordt er ook wel gesproken over een ‘beginnersrijbewijs’. Dit is een gewoon rijbewijs met als extra optie een ‘strafpuntensysteem’ voor zware verkeersovertredingen. Een beginnersrijbewijs is ingesteld om het aantal verkeersongevallen te verminderen.

Wat houdt een beginnend bestuurder precies in?

Als je op je 16de of 17de een bromfiets rijbewijs of trekker rijbewijs hebt gehaald, dan ben je voor het CBR de komende 7 jaar daarna een ‘beginnend bestuurder’. Indien je met 17 jaar ook je auto rijbewijs B hebt gehaald, dan word je de komende 5 jaar erna als ‘beginnend bestuurder’ aangemerkt. Vanaf het moment dat het rijbewijs B wordt afgegeven, worden de jaren geteld. Als je vóór je 18e je eerste rijbewijs AM (bromfiets) of T (trekker) haalt en op of na je 18e je auto rijbewijs, dan word je de komende 7 jaar aangemerkt als beginnend bestuurder.

Wat is het puntenrijbewijs?

Het puntenrijbewijs is een puntensysteem van de Rijksoverheid voor zowel voor beginnende als ervaren bestuurders. Dit puntenrijbewijs is met name ingevoerd om rijden onder invloed tegen te gaan. In gevallen waarin je binnen 5 jaar 2 keer wordt veroordeeld met te veel alcohol achter het stuur, dan wordt je rijbewijs in beslag genomen.

Wil je meer weten over het puntenrijbewijs, dan kun je dit lezen op de website van de Rijksoverheid.

Wanneer kan ik mijn rijbewijs aanvragen?

Als je geslaagd bent, kun je de volgende dag bij de gemeente waar je woont je rijbewijs aanvragen. De uitslag blijft 3 jaar geldig, dus wacht niet te lang met het aanvragen van je rijbewijs. De gezondheidsverklaring van het CBR blijft hiervoor 1 jaar geldig.

De autorijlessen bij rijschool Intest

De autorijlessen duren 50 minuten. Indien wenselijk kan je ook twee autorijlessen achter elkaar nemen, zodat je sneller meer feeling krijgt met het autorijden. Wil je graag sneller resultaat, dan kan je ook twee keer in de week rijlessen nemen, net zoals jij het wilt. Heb je al enige rijleservaring en verkeersinzicht met je brommer rijbewijs of motorrijbewijs, dan heb je vaak ook minder rijlessen nodig dan normaal. Als je denkt klaar te zijn voor je praktijkexamen, dan kun je eerst een tussentijdse toets nemen om je rijvaardigheden te testen.

Twee rijlessen achter elkaar is het meest effectief

Autorijlessen zijn behoorlijk intensief. Als je ernaar streeft om snel je auto rijbewijs te halen, dan adviseren wij twee rijlessen achter elkaar van 100 minuten. Uit de praktijk blijkt dat dit de meest effectieve manier van rijlessen is. De lesstof die je opdoet in één rijles beklijft beter als je hier meer tijd voor krijgt en dus in twee aaneengesloten rijlessen langer kunt oefenen.

Eerst nog je auto theorie halen?

Moet je eerst nog je auto theorie halen, kun je dit natuurlijk ook bij rijschool Intest doen. Voor alle vragen over auto theorie
vind je bij
FAQ theorie examen auto al onze antwoorden.

Losse rijlessen

Bij losse rijlessen bepaal je zelf wanneer je rijles wilt volgen en hoe vaak. Je betaalt de rijles dan ook per keer. De totale duur van deze autorijlessen is afhankelijk van hoe vaak je rijles volgt, hoe snel je leert en hoe snel je alle verkeersregels kent. Na een paar rijlessen, kan de rijinstructeur van rijschool Intest je vertellen hoeveel autorijlessen je nog nodig bent, voordat je je praktijkexamen kunt aanvragen.

Spoedcursus rijbewijs aanvragen?

Wil je supersnel je rijbewijs B halen, dan kun je bij onze rijschool ook kiezen voor een spoedcursus rijbewijs. In deze 5 of 10 daagse spoedcursus krijg je gemiddeld tussen de 20 en 30 uur rijles en kun je binnen 2 tot 4 weken je rijexamen aanvragen.

Ga gelijk naar spoedcursus rijbewijs aanvragen.

Vergelijk Pakketten

Welk pakket past bij mij?

A*

B

C

Aantal rijlessen

10
20
30

Direct beginnen

Vaste rijinstructeur

Vanaf 16.5 jaar

Nieuwe lesauto

Leskaart & advies

Meerdere keren af te nemen

CBR rijexamen

CBR herexamen

(*Pakket A eenmalig af te nemen)

€ 299,-
€ 955,-
€ 1650,-

Wat zijn je voordelen bij rijschool Intest?

 • Altijd één van de betere rijscholen voor je auto rijlessen
 • Losse rijlessen op eigen tempo of kies een voordeelpakket
 • Ook voor een spoedcursus rijbewijs in 5 tot 10 dagen
 • Hoge kwaliteit rijlessen met deskundige rijinstructeurs
 • Slagingspercentage boven het landelijk gemiddelde

Proefles autorijden aanvragen

Wil je graag zo snel mogelijk rijlessen volgen en je rijbewijs halen? Vraag dan gelijk een proefles aan, zodat je kunt ervaren hoe leuk autorijden is en welke voordelen onze rijschool jou kan bieden. Tijdens een proefles kan de rijinstructeur een goede inschatting maken hoeveel rijlessen je ongeveer nodig zult hebben. Ook kan je tijdens deze proefles je wensen bespreken en hoe snel je je rijbewijs wilt halen. Kijk niet verder en vraag vandaag nog een proefles aan!

Proefles aanvragen

Vraag een proefles aan
Pakket B – 20 rijlessen

Van €1000,- voor €955,-
 • 20 rijlessen
 • 1 CBR Praktijkexamen
 • Vervolg lessen vanaf à €35,-
 • Binnen 10 weken je rijbewijs

Pakket A – 10 rijlessen

Van €380,- voor €299,-
 • 10 rijlessen
 • Eenmalig af te nemen per leerling
 • Vervolg lessen vanaf à €35,-

*Niet geldig in combinatie met andere acties

Pakket C – 30 rijlessen

Voor €1650,-
 • 30 rijlessen
 • 1 CBR Praktijkexamen
 • 1 CBR Herexamen
 • Binnen 6 weken je rijbewijs
0,-
Proefles 100min
0,-
Losse les vanaf
0,-
TTT
0,-
CBR (Her)examen

Opfriscursus

Prijs in overleg
 • Het aantal lessen bepaal je zelf
 • Geen examen
 • Theorie indien gewenst
 • Bel voor meer info of vraag een proefles aan (085-7430111)

Je eigen pakket samenstellen

 • Aantal lessen vanaf 11 x €35,-
 • Examen CBR 1 x €255,-
 • Tussen tijdse toets 1 x €255,-
 • Theorie 1 x €130,-
 • Proefles 1 x €70,-
Menu