De goedkoopste motorrijles

In regio Tilburg, Eindhoven, Breda en Den Bosch

Proefles aanvragen

Vraag een proefles aan
  Motorrijlessen in categorie A, A1 en A2.

  Als auto- en motorrijschool in regio Tilburg, Eindhoven, Breda en Den Bosch, verzorgen wij motorrijles met ervaren motor rijinstructeurs. Ben je 17 of 18 en wil je graag je motorrijbewijs halen, dan heb je bij rijschool Intest diverse interessante voordelen. Wij bieden motorrijles voor de praktijkopleiding categorie A, A1 en A2.

  Motorrijles categorie A

  In onze motorrijschool in Tilburg bieden wij 3 manieren om motorrijles te volgen bij jou in de buurt. Voor de praktijkopleiding categorie A – motor krijg je motorrijlessen van 50 minuten welke in een blok van 2 lessen worden gegeven. De eerste motor rijles is altijd een proefles, deze is 1,5 uur. Na de proefles wordt er een globale inschatting gemaakt hoeveel motor rijlessen je nodig zult hebben om je motorrijbewijs te kunnen halen. Onze rijschool streeft ernaar om met onze hooggekwalificeerde rijinstructeurs, jou zo effectief mogelijk te begeleiden naar het praktijkexamen.
  0,-
  Proefles 100min
  0,-
  Losse les
  0,-
  AVB
  0,-
  AVD

  Veelgestelde vragen over de Motorrijles/rijbewijs

  Ben je toe aan je rijbewijs voor de motor? Op deze pagina geven we je alle antwoorden op de vragen die met het behalen van je rijbewijs voor de motor te maken hebben.

  Hoe oud moet je zijn om te starten met motorrijles?
  Hoe bereid ik mij het beste voor op het motor praktijkexamen?
  Wat moet je meenemen tijdens het motor praktijkexamen?
  Moet ik een motorpak aan tijdens het motor rijexamen?
  Hoe verloopt het motor praktijkexamen?
  Wat gebeurt er precies tijdens het motor AVB examen?
  Welke motor oefeningen krijg ik tijdens examen voertuigbeheersing?
  Krijg ik gelijk na het praktijkexamen de uitslag?
  Gefeliciteerd, je bent geslaagd?
  Helaas je bent gezakt?
  Rijexamen doen op een aangepaste motor?
  Hoe verloopt het praktijkexamen verkeersdeelneming?
  Hoe begint het praktijkexamen AVD?
  Hoe verloopt het motor praktijkexamen verkeersdeelneming?
  Waar wordt op gelet tijdens dit praktijkexamen?
  Krijg ik gelijk na het examen verkeersdeelneming de uitslag?
  Je bent geslaagd voor het examen verkeersdeelneming?
  Je bent gezakt voor het examen verkeersdeelneming?
  Hoe oud moet je zijn om te starten met motorrijles?

  Je mag vanaf 17 jaar beginnen met motor rijles voor de lichte motor (A1). Echter mag je het examen pas doen als je 18 jaar bent. Als je 19 bent, mag je motorrijles voor de middelzware motor (A2), mits je al een A1 motorrijbewijs hebt. Het examen mag je afnemen vanaf 20 jaar. Dus let op, heb je nog geen A1 motorrijbewijs, dan is zowel lessen als het afnemen van het examen pas vanaf 20 jaar. Als je 21 jaar bent, mag je motorrijles voor de zware motor nemen (A). Je krijgt dan wel de code 80 op het A-rijbewijs. De code 80 vervalt twee jaar na het behalen van je A-rijbewijs of als je voor die tijd 24 wordt.

  Hoe bereid ik mij het beste voor op het motor praktijkexamen?

  Tijdens de motorrijlessen bij rijschool Intest, bereiden wij je optimaal voor op het motor praktijkexamen. Onze motorinstructeurs weten precies welke kennis en praktijkervaring je op de motor nodig hebt. Dit is belangrijk voor het praktijkexamen voor de motor met betrekking tot de voertuigbeheersing en het motorexamen verkeersdeelneming. Hiervoor gaan we zo veel mogelijk motor rijlessen oefenen.

  Wat moet je meenemen tijdens het motor praktijkexamen?

  Voor het motorexamen voertuigbeheersing en het motorexamen verkeersdeelneming, heb je zowel de officiële uitnodiging van het CBR nodig, als een geldig identiteitsbewijs. Als je deze niet bij je hebt, mag je geen examen doen.

  Moet ik een motorpak aan tijdens het motor rijexamen?

  Tijdens de praktijktoetsen en motorexamen moet je de volgende kleding dragen:

  • Goede schoenen die je enkels goed beschermen en bedekken
  • Een motorhelm die goedgekeurd is
  • Goede oogbescherming in de vorm van een helmvizier of (zonne)bril met kunststof glazen
  • Een broek die je benen helemaal bedekken en daarboven een goede jas die je bovenlichaam en armen volledig beschermen en bedekken
  • Stevige handschoenen die je handen en polsen volledig beschermen en bedekken
  Hoe verloopt het motor praktijkexamen?

  Het motor praktijkexamen verloopt als volgt:

  Bij aankomst in het CBR examencentrum maak je kennis met je examinator.
  Die zal je uitleggen hoe het praktijkexamen voor de motor verloopt. Daarbij controleert de examinator of je je identiteitsbewijs bij je hebt. Verder zal hij je vragen stellen over de kentekenbewijzen en controleert hij of je voor je motor theorie bent geslaagd. Ben nog niet geslaagd voor je motor theorie, mag je toch praktijkexamen doen als je in het bezit bent van een geldig Nederlands autorijbewijs of motorrijbewijs ( A1, A2 of A). Dit mag zowel voor een schakelauto als automaat zijn of een geldig EU of EER rijbewijs.

  Wat gebeurt er precies tijdens het motor AVB examen?

  Het motor praktijkexamen bestaat uit 7 oefeningen die je op de motor moet doen op het hiervoor beschikbare examenterrein. Alle oefeningen tellen even zwaar voor het examen. Vanaf de zijkant beoordeelt de examinator of je over een goede motorbeheersing beschikt, of je goed kan remmen en hoe je met hoge en lage snelheden omgaat. Om te slagen moet je 5 van de 7 motor oefeningen succesvol hebben uitgevoerd. Indien nodig mag je elke oefening één keer opnieuw doen.

  Welke motor oefeningen krijg ik tijdens examen voertuigbeheersing?

  Tijdens het motor examenonderdeel ‘voertuigbeheersing’ kunnen de volgende motorvaardigheden worden gecontroleerd bestaande uit 4 clusters:

  Cluster1:

  Achteruit parkeren (verplicht onderdeel)

  Cluster2:

  Langzame slalom (verplicht onderdeel)

  Wegrijden uit parkeervak

  Denkbeeldige 8

  Stapvoets rechtdoor rijden

  Halve draai (links- of rechtsom)

  Cluster3:

  Uitwijkoefening (verplicht onderdeel)

  Snelle slalom

  Vertragingsoefening

  Cluster4:

  Noodstop (verplicht onderdeel)

  Precisiestop

  Stopproef

  Krijg ik gelijk na het praktijkexamen de uitslag?

  Ja, als je alle motor oefeningen op het examenterrein goed hebt gedaan, krijg je gelijk te horen of je het motor examen hebt gehaald.

  Gefeliciteerd, je bent geslaagd?

  Als je geslaagd bent voor het onderdeel ‘voertuigbeheersing’, mag je examen doen voor het motor onderdeel ‘verkeersdeelneming’.

  Helaas je bent gezakt?

  Als je onverhoopt bent gezakt, dan raadt rijschool Intest je aan om zo snel mogelijk weer met motorrijlessen te beginnen. Natuurlijk gaan we in op de onderdelen die je nog niet goed beheerst en gaan we daar samen hard aan werken, zodat je de volgende keer wel zult slagen.

  Rijexamen doen op een aangepaste motor?

  In bepaalde gevallen is het zeker mogelijk om je motor rijbewijs te halen en examen te doen als je een beperking hebt. Waar nodig krijg je hiervoor een aangepaste motor. Heb je hier vragen over, dan kun je rijschool Intest vragen om meer advies.

  Hoe verloopt het praktijkexamen verkeersdeelneming?

  Het motor examen verkeersdeelneming duurt 55 minuten en bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Controle van je identiteitsbewijs
  • Of je in bezit bent van je motor theorie en in het afgelopen anderhalf jaar hiervoor bent geslaagd
  • Of je voor het motor examen ‘voertuigbeheersing’ bent geslaagd in het afgelopen jaar
  • Controle of het motorvermogen van je lesmotor aan de categorie voldoet waarvoor je examen doet
  • Bij een aanvullend praktijkexamen voor de motor, controleert de examinator of je het onderliggende rijbewijs over de juiste periode bezit
  Hoe begint het praktijkexamen AVD?

  Je begint met het volgen van een ogentest. Daarbij test de examinator of je een kenteken van een stilstaande auto op 25 meter afstand kan lezen. Vaak zal de examinator je voor de examenrit een aantal vragen stellen over de motor. Daarom is het belangrijk om te weten hoe de remmen werken en hoe je de spanning van de motorbanden meet etc…

  Hoe verloopt het motor praktijkexamen verkeersdeelneming?

  Tijdens de uitvoering van het examen ‘verkeersdeelneming’, rijdt de examinator met zijn eigen auto achter je motor aan. Je eigen rijinstructeur van rijschool Intest zit naast de examinator. Je krijgt voor de examenrit een ontvangertje in je helm. Tijdens het examen geeft je rijinstructeur aan wat je tijdens de motorrit moet doen. De examinator controleert of je goed zelfstandig je motor kan besturen en of je veilig kunt rijden. De examenrit duurt ongeveer 40 minuten.

  Waar wordt op gelet tijdens dit praktijkexamen?
  • Of je de motor goed genoeg beheerst in het verkeer (het AVB examen)
  • Of je alle verkeersregels goed weet toe te passen
  • Of je kijkgedrag goed genoeg is
  • Je plaats op de weg tussen het andere wegverkeer
  Krijg ik gelijk na het examen verkeersdeelneming de uitslag?

  Ja, gelijk na het volgen van dit motorexamen, hoor je van de examinator van het CBR of je bent geslaagd voor dit onderdeel van het totale praktijkexamen.

  Je bent geslaagd voor het examen verkeersdeelneming?

  Gefeliciteerd. Je mag de volgende dag na je rijexamen je motorrijbewijs aanvragen bij de gemeente waar je staat ingeschreven.

  Je bent gezakt voor het examen verkeersdeelneming?

  Als je helaas bent gezakt voor dit examenonderdeel, zal de examinator je precies uitleggen wat er niet goed ging en aan welke motorvaardigheden je nog moet werken om de volgende keer wel te slagen. Je kunt samen het uitslagformulier doornemen om dit te evalueren. Rijschool Intest raadt je aan om gelijk door te gaan met motorrijlessen, zodat je je zo goed mogelijk kunt voorbereiden op je herexamen. Dit herexamen gaat op dezelfde manier als het eerste examen.

  Eerst je motor theorie halen?

  Moet je eerst nog je motor theorie halen? Dan biedt rijschool Intest hier goede mogelijkheden voor.
  Met behulp van een theoriepakket motorrijbewijs kun je hier na aanvraag gelijk mee beginnen.
  Voor alle vragen over motor theorie en het examen, verwijzen we naar onze FAQ theorie examen motor en geven antwoord op al je vragen.

  Opfriscursus motorrijden voor meer gevorderde motorrijders

  De motorrijlessen in onze opfriscursus, zijn met name bedoeld voor de motorrijder die al geruime tijd niet meer motor gereden heeft. Ook kan het zijn dat je je motor vaardigheden wilt verbeteren of bepaalde manoeuvres niet meer zo goed onder de knie hebt. Bij rijschool Intest kun je altijd een proefles volgen, zodat wij kunnen inschatten welke motor rijvaardigheden je nog kunt aanscherpen. Deze opfriscursus motorrijden is ook heel goed als je een vervelende verkeerservaring hebt opgedaan en hierdoor onzeker in het verkeer bent geworden.

  Mototrrijden in groepsverband kan bij ons in Tilburg

  Bij onze motorrijschool in Tilburg kun je ook motorrijden in groepsverband. Hiervoor gelden aparte regels en richtlijnen. Met deze motor rijlessen in groepsverband kun je op een veilige en leuke manier te leren motorrijden en de benodigde motor rijvaardigheden opdoen. Vraag onze motorrijschool naar de mogelijkheden voor motorrijden in groepsverband.

   

  Wat zijn je  voordelen bij rijschool Intest?

  • Altijd één van de betere rijscholen voor je motor rijlessen
  • Losse rijlessen op eigen tempo of kies een voordeelpakket
  • Ook voor motor rijlessen in groepsverband
  • Hoge kwaliteit rijlessen met deskundige rijinstructeurs
  • Slagingspercentage boven het landelijk gemiddeld
  • In Tilburg nu ook motorrijlessen in groepsverband

  Motorrijles bestellen?

  10 Motorrijlessen

  Pakket A

  • 10 rijlessen
  • Eenmalig af te nemen

  Voor €350,- I.P.V €380,-

  Spoedcursus Motor

  Pakket B

  • 14 rijlessen
  • 1 AVB examen
  • 1 AVD examen

  Voor €899,-

  Proefles motorrijden aanvragen

  Wil je graag zo snel mogelijk motor rijslessen volgen en je motor rijbewijs halen? Vraag dan gelijk een proefles aan. Tijdens deze proefles maakt de rijinstructeur een goede inschatting van het aantal motor rijlessen die je ongeveer nodig zult hebben. Ook kan je tijdens deze proefles je wensen bespreken en hoe snel je je motor rijbewijs wilt halen. Vraag vandaag nog een vrijblijvende proefles aan!

  Ploefles aanvragen

  Vraag een proefles aan
   Menu