BlogHomepage Nieuws

CAO-concept voor rijinstructeurs

Is er een CAO voor rijinstructeurs?

Voor rijinstructeurs is er momenteel nog geen collectieve arbeidsovereenkomst (cao). Dit is eigenlijk ook onnodig want veel rijinstructeurs ZZP’ers zijn of bij een franchise zijn aangesloten. Maar in 2015 heeft het CNV een cao-concept opgesteld voor rijinstructeurs. Het cao-concept moet nog wel worden goedgekeurd door de rijschoolbranche. Het heeft dus ook geen zin om je bij de CNV aan te sluiten want er is nog geen besluit genomen.

Wat staat er in het CAO-concept

Om een goed salaris te verdienen moet je hard werken als rijinstructeur. In een cao-concept zijn verschillende salarisschalen opgenomen. Ben je een rijinstructeur in categorie B met minimaal één jaar ervaring? Dan heb je recht op minimaal €11,32 per uur. Heb je meer dan 10 jaar ervaring? Dan verdien je een minimaal €14,69 per uur. En als een leerling zich niet meldt voor de les zal de rijinstructeur doorbetaald krijgen. En wanneer er geen les word gegeven zal een rijinstructeur ook doorbetaald krijgen. En aan het einde van de dag mag de rijinstructeur een half uur nemen om zijn administratie op orde te krijgen.

Vakantietoeslag en vrije dagen

Werk je als rijinstructeur 40 uur per week? Dan heb je recht op 25 betaalde vakantiedagen per jaar. Ben je 55 jaar of ouder? Dan kunnen daar extra dagen bijkomen. Overtollige vakantiedagen mag je tot 10 dagen naar het volgend kalenderjaar meenemen of die dagen laten uitbetalen. 8% van je bruto salaris is het vakantietoeslag.

proefles aanvragen

vraag een proefles aan




Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu